SKORPbak
ITALIENSKA MANDELSKORPOR
ca 45 st
ca 45 st
100 g sötmandel (ca 1 1/2 dl)
100 g smör eller margarin
2 dl socker eller råsocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av apelsin eller citron
Såhär gör du
Ugnen ska vara på 200 grader. Sätt på när det "börjar bli dags"
Grovhacka mandel. Rosta i varm stekpanna utan fett någon minut.
Rör fett och socker poröst i skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulvret och citrusskal. Arbeta ihop till deg.
Dela deg i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg på plåt - smord eller med bakplåtspapper och platta till dem lite med handen.
Grädda i mitt av ugn tills ljusbruna, 15-20 minuter.
Låt svalna lite och skär medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda, bitar.
Lägg dem med ena snittytan upp på plåten.
Rosta skorpor i övre del av ugn, 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Lycka till!
De blir
1) SUPERGODA, och
2) MÅNGA!
=)
Kommentarer
Postat av: Vivian
Var snäll och ställ en fråga i min frågestund. skulle vara så tacksam :)
Postat av: Leia ♥
Håller med dig där :P
Det finns bra och så finns det dåligt.
Postat av: angelica
sv tack :) jag älskar dom!
haha förstår det, det blir huuur lent som helst. har deras schampo & balsam också, grymt! :)
Trackback