SKORPbak

ITALIENSKA MANDELSKORPOR
ca 45 st


100 g sötmandel (ca 1 1/2 dl)
100 g smör eller margarin
2 dl socker eller råsocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av apelsin eller citron

Såhär gör du

Ugnen ska vara på 200 grader. Sätt på när det "börjar bli dags"

Grovhacka mandel. Rosta i varm stekpanna utan fett någon minut.

Rör fett och socker poröst i skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulvret och citrusskal. Arbeta ihop till deg.

Dela deg i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg på plåt - smord eller med bakplåtspapper och platta till dem lite med handen.

Grädda i mitt av ugn tills ljusbruna, 15-20 minuter.

Låt svalna lite och skär medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda, bitar.

Lägg dem med ena snittytan upp på plåten.

Rosta skorpor i övre del av ugn, 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

Lycka till!

De blir
1) SUPERGODA, och
2) MÅNGA!
=)

Kommentarer
Postat av: Vivian

Var snäll och ställ en fråga i min frågestund. skulle vara så tacksam :)

2010-07-15 @ 22:17:38
URL: http://daovivian.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Håller med dig där :P

Det finns bra och så finns det dåligt.

2010-07-15 @ 22:22:17
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: angelica

sv tack :) jag älskar dom!



haha förstår det, det blir huuur lent som helst. har deras schampo & balsam också, grymt! :)

2010-07-15 @ 23:57:23
URL: http://fleratimmar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0